Activiteiten

Doelstelling is het stimuleren en bevorderen van het aangespannen rijden in alle vormen door het organiseren van allerlei evenementen op dit gebied.

authentieke_ritten

Authentieke ritten

Aan de authentieke ritten kunnen zowel originele- als replica rijtuigen deelnemen, marathon- of bandenwagens of andere vormen van recreatief gerij zijn uitgesloten van deelname. Bij twijfel over uw aanspanning is er overleg mogelijk met de voorzitter van Hoofdstad Aanspanning. Bij deze ritten is gepaste kleding en hoofddeksel gewenst.

overige_ritten

Overige ritten

Naast de authentieke ritten organiseren wij ritten voor alle soorten aanspanningen. Deze recreatieve ritten worden gereden op wisselende locaties in afwisselende omgeving. Zo staan er jaarlijks vrijwel altijd de openingsrit, bosrit, snertrit en bijvoorbeeld een strandrit op de agenda.  Soms organiseren wij een puzzelrit; een dag voor het hele gezin met een puzzeltocht, spelletjes en een vaardigheidsproefje.

arrensleden

Arrensleden

Wanneer er voldoende sneeuw ligt, of het ijs dik genoeg is, organiseren wij op korte termijn een tocht met arrensleden. Vaak komt de uitnodiging 1 of 2 dagen van te voren per telefoon en digitale nieuwsbrief en kunnen de leden welke beschikken over een slede zich opgeven. Datum, plaats en tijdstip wordt kenbaar gemaakt in de uitnodiging.

presentaties

Presentaties

Hoofdstad Aanspanning wordt regelmatig gevraagd om een presentatie te verzorgen met rijtuigen of sleden, soms volgens een bepaald thema zoals bijvoorbeeld bedrijfsaanspanningen of tweewielers (zo waren wij in Beesd bij de WK vierspannen, bij Outdoor Gelderland, in Boekelo en zijn wij twee maal per jaar te gast op de Fair op Mariënwaerdt).

Overig

Deelnemen als niet-lid

Niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan de ritten en activiteiten van Hoofdstad Aanspanning, een toeslag op het inschrijfgeld is van toepassing en bij teveel inschrijvingen hebben leden voorrang.

Alleen de Nachtrit is vanwege de grote belangstelling alleen voor leden toegankelijk.

Jaarboek

Aan het einde van het jaar verschijnt ons Jaarboek met daarin foto’s, leuke en interessante artikelen en verslagen van evenementen uit het afgelopen verenigingsjaar. Het jaarboek wordt mede mogelijk gemaakt door onze adverteerders en sponsoren.

Excursies & Workshops

Hoofdstad Aanspanning organiseert voor haar leden regelmatig een excursie naar interessante rijtuigen collecties in binnen- en buitenland. Daartoe zetten ook diverse leden hun deuren wijd open.

Ook worden er workshops georganiseerd waartoe de leden uitgenodigd worden om deel te nemen.

Voorzieningen

Hoofdstad Aanspanning heeft een eigen cateringploeg om bij de evenementen de inwendige mens te verzorgen en er is altijd een sanitaire voorziening aanwezig, al stoppen we midden in het bos!